torstai 26. toukokuuta 2016

LAAVAKENTTÄ JA BLUE LAGOON

Disan kotimajoituksesta ajelimme rantatietä suuntana Bluelagoonin kylpylä. Valitsimme kiertotiemme kotimajoituksen vinkkien perusteella ja valinta osoittautui jälleen kokemuksen arvoiseksi. Tie kiemurteli pitkin merilintujen majoittamaa karua rantaviivaa. Siivekkäät tukkivat runsaudellaan välillä piskuisen tien. Safföörin nopeat hoksottimet ja sähäkkä jarrujalka säästi useammankin siivekkään hengen.


Karu rantaviiva muuttui hiljalleen suorastaan rumaksi mustaksi kentäksi. Rumempaa paikkaa ei Islannista löydetty. Kaikessa rumuudessaan tämä loputon laavakenttä oli aika mahtava.


 Jäsähtänyt laava näytti omat valumisen muotonsa. Edes pintasammal ei pehmentänyt tätä mustaa ja karua maisemaa. Tällaista ei oltu nähty muualla eteläisessä Islannissa.




Laavakentältä löytyi tämä turistirysä joka houkutteli meidätkin kylpemään tyyriistä hinnastaan huolilmatta. Blue lagoon oli reissun loppuhuipennus. Ostimme liput aamulla ennakkoon hintaan 40€/aikuinen. Lapset pääsevät lagooniin ilmaiseksi, mutta muita lapsia ei paikalla ollut. Nettivarauksella säästimme yhteensä 30€ . Varausta tehdessä saimme myös tietää että keskellä päivää allas oli täyteen bookattu.  


Meitä ei turistipaljous kovin ispiroi siksi ilta oli meille paras aika vierailla lagoonissa.
Saavuimme altaalle klo 19 tuolloin paikka oli mukavan rauhallinen ja aikaa kylpemiselle olisi ollut reilusti aina klo 22.30 saakka.



Sinistä vettä varsinaisen kylpylän ulkopuolella.


Ja taas minut jätettiin....ja nyt pukuhuoneeseen.

Lisää kuvia tulossa lagoonin altailta lähiaikoina....






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti