keskiviikko 25. toukokuuta 2016

STRACTA HOTELLI HELLASSA

Stacta hotelli oli uudenkarhea kokonaisuus pienessä Hellan kylässä. Hotelli mainosti itseään uutuudella, palveluilla, saunalla, paljuilla ja aamiaisella joka kuului huoneen hintaan. Sihteerikköminiä varaili hotellin porukalle tuomaan pienen ripauksen luksusta lomaan. Ajatus saunasta ja paljusta tomuisten reissujen jäkeen houkutteli. Hotelliaamiainen myös vaikutti valintaan. Odotukset olivat kohtuulliset, olihan paikkaa kehuttu paljon Tripadvisorissa.

Matkan aikana suomi pelasi jääkiekon MM-kisoja. Majapaikana valinnassa oli safööri Santalan anatamat tarkat kriteerit: toimiva wifi jotta päästään katsomaan Suomen pelit. Pääsimme kirjautumaan hotellille 2h aikaisemmin koska kerroimme että meillä olisi nyt tärkeä jääkiekkomatsi nähtävänä! SUOMI-VENÄJÄ kisastudio viritettiin padin ja läppärin voimin huoneeseen 403. 

Stracta mainosti sivuillaan heidän saunaa ja ulkoaltaita. Muutaman päivän saunattomuus innosti meidät testaamaan saunaa islantilaisittain. Kokemus oli vähintään eksoottinen, eikä sillä ollut mitään tekemistä saunan kanssa. Tynnyrissä oli kius johon joku osaava asentaja oli virittänyt ritilän vastusten yläpuolelle. Ritilälle oli kauniisti aseteltu muutama kivi kuin pihvit grilliin. Suihkepullot olivat tuotu ajamaan vesiämpärin virkaa.  Kokemuksen kruunasi tynnyrin laudoituksen raoista pylyyn vetävä Pohjois-Atlantin vinkka. Aikamoinen saunaelämys.
Saunasta puuttuva lämpö löytyi kahdesta kuumasta paljusta. 38c vesi helli reissussa uupuneita ruhoja mukavasti. Ilta-aurinko killotti paljuun. Talvella ämpäreistä voisi ihastella revontulia.
Aamupala aiheutti matkalaisissa epäuskoa. Pienet murokipot palvelivat kymmeniä nälkäisiä hotellivieraita. Kaikesta oli pienesti puutetta ja mitään erityistä makunystyröiden hivelyä ei Stracta tarjonnut. Höh sanomme me. Ei Bitran aamiaista voittanutta.
Pienesti onnellisuutta toi maanantaina aamiaisella löytynyt puuro. Edeltävänä päivänä puuron tilalla tarjottiin nuudelikeittoa.
Ruutu, raita ja rantapallo aamupalalla.


Stractan modernia skandinaavista sisutustyyliä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti