perjantai 20. toukokuuta 2016

ETELÄISEN ISLANNIN IHMEELLINEN LUONTO VETÄÄ PUOLEENSA


Ensimmäinen aamu Islannissa valkeni aurinkoisena ja avasi seikkailumielisille mahdollisuuksia suuntaan jos toiseen. Varmaa oli heti aamusta että porukka oli sekaisin ko seinäkello. Seinäkellot  sekuvain kulkevat paikallisesti 3h kotimaata jälessä. Yksi ei tiennyt elikö paikallista vai kotimaista aikaa, toinen ei tiennyt saako jo herätä vai pitääkö nukkua ja eräs taisi haaveilla hevosista jo viideltä. Kalle nukkui kunnes heräsi, hän ei sekoillut sen enmpiä ko ennenkään. Kalle oli ainut jolla oli luurissa paikallinen kellonaika ja eli sen mukaisesti aika vaivatta. 



Tässä syntyi porukalle eväsleipää lounaalle aamiaista odotellessa. Ja aamiaista kyllä kerettiinki odottelemaan. Suomalainen suolisto huusi kaheksalta jo ruisleipää ja kahvimottia, mutta piti sen kestää sinne yhteenstoista eli paikalliseen klo 8 että päästiin syömähommiin. Täytyy kyllä kaikkien äänellä kehua Bitra B&B:n aamupalaa. Paikallista ruisleipää ja silliä, hilloja, hedelmiä ja mitäliet paakkelsia oli. Jokainen aikaihminen ryysti kolme mottia kahavia jotta päästiin käyntiin. Ei moitteen sanaa eväistä keneltäkään. Mainittakoon että Hallahelinä nautti kolme voileipää joista kahdessa oli varaemon vinkkaamana suklaalevitettä... eikös lomalla saakki syödä suklaaleipää aamupalaksi?

Navat pullollaan hyppäsimme tojjotaan ja suuntasimme kohti Geyshiriä. Matkaa kohteeseen majatalolta oli noin 50km joka taittui safföörin avulla oikein mukavasti. 







Maa on hyvin kuumaa, joten paras pysytellä turvallisella alueella.














Neljä ällistynyttä naamaa oli muiden ällistelijöiden joukossa ko kallion kolosta ilmoille pärskähteli kiehuvaa vettä. Ainahan sen on tiennyt että tömmöisiä pärskyjä täälä Islannissa pärskähtelee mutta ei sitä kokonaan voi käsittää ennen ko pääsee kokemaan. Hienoinen löyhkä lämpimän vesihöyryn seassa oli varsin omalaatuinen elämys.


Toisena kohteena oli Gullfossin vesiputous. Tätä upeaa vesiputousta oli joku joskus meinannut valjastaa vesivoimalaksi. Oli tulleet Islantilaiset kuiten tolkkuihinsa ja pääsimme meki nauttimaan näistä komeista tyrskyistä ilman voimalaitosta. Paikkaa ei oikein osaa kuvailla sanoilla. Kattokaa kuvat ja ihmetelkää. Me ällisteltiin hyvä tovi tätä komeutta ja samalla syötiin eväsleivät mukavassa kallionkolossa suojassa tuulelta ja tyrskyiltä.


Eväspaikka


Kuninkaallinen ruokalepo










Gullfossin kuohut



Näkiintyneet matkalaiset päätyivät muutaman mutkan ja seikkailun saattelemana Selfossiin syömään Kaffe Krussiin kymppidonalla päivällistä. Täälä nuita tonneja menee sinne sun tänne. Kurssi on noin 137kr =1€.





Selfossista löytyi heppahullulle unelmakauppa. Heppatilpehööriä kokonainen putiikki pullollaan. 


Seurueen matka jatkui vielä Selfossista läheiselle geotermiselle alueelle. Sieltä lisää matskua tulossa lähipäivinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti